Please select your page

21 września, sobota

Rejestracja uczestników od 7:00

 

PROGRAM KONFERENCJI VETCO

REJESTRACJA UCZESTNIKÓW OD 7:00

ROZPOCZĘCIE KONFERENCJI O 9:00

21 września, sobota

Sesja I, 9:00 - 12:30

Arytmogenna kardiomiopatia prawej komory u psów

60 min.

Przerwa kawowa

10:00-10:15 

Leczenie zastoinowej niewydolności serca u psów

60min.

Przerwa kawowa

11:15-11:30 

Interaktywna analiza przypadków klinicznych

30min.

Obiad

12:30-13:30 

Sesja II, 13:30 - 17:30

Kardiomiopatia przerostowa - etiogeneza, epidemiologia, patofizjologia, diagnostyka i klasyfikacja stopnia zaawansowania choroby

60min.

Przerwa kawowa

14:45-15:00

Kadiomiopatia restrykcyjna u kotów

60min.

Przerwa kawowa

16:15-16:30

Leczenie kardiomiopatii przerostowej i niewydolności serca u kotów

60min.

Interaktywna analiza przypadków klinicznych

30min.

 

22 września, niedziela

Rejestracja uczestników od 8:00

Zastosowanie zaawansowanych technik echokardiograficznych u kotów z kardiomiopatią I

60min.

Przerwa kawowa

9:30-9:45

Zastosowanie zaawansowanych technik echokardiograficznych u kotów z kardiomiopatią II

60min.

Przerwa kawowa

10:45-11:00

Praktyczne zastosowanie biomarkerów i badań genetycznych u psów i kotów z chorobami serca

60min.

Obiad

12:00-13:00

Sesja II, 13:00 - 17:00

Nowatorska technika - interwencyjna korekta i wymiana zastawki mitralnej u psów

60min.

Przerwa kawowa

14:00-14:15

Nadciśnienie płucne

60min.

Przerwa kawowa

15:15-15:30

Wyniki badań klinicznych z zakresu kardiologii psów i kotów oraz ich wpływ na decyzje podejmowane w codziennej praktyce lekarskiej

60min.

Zakończenie

17:00

 

 


 

 

Rejestracja - kliknij tutaj

Share

Sprawdź nasz
kanał na Youtube

vetcoFilmy

 

 

 

 

megavet